Waterlife

Moederplanten

Moederplanten, wat zijn dat?


Een moederplant is een bijzonder grote plant die meer dan een half jaar oud is. Hij is gegroeid in een vierkante pot van 10 cm en heeft dus de ruimte gehad om zich te ontwikkelen.  
   

Waarom is het zo bijzonder?

Het is een sterke plant met veel reserve en groeikracht.
Het geeft direct een dicht beplant resultaat en creëert een zeer decoratief aandachtspunt.

Een moederplant kan in zijn pot blijven staan wanneer u de pot verstopt tussen grote stenen. Het is een ideale oplossing voor aquaria waar grind niet aanwezig kan zijn vanwege hygiëne (bijvoorbeeld in de kweekbak) of waarin Afrikaanse cichliden zwemmen die continu in het grind graven. Een pot is dan een perfect middel waardoor de wortels beschermd blijven en zich verder kunnen ontwikkelen.
   


Voor een optimale groei kunt u de moederplant ook uit zijn pot halen en de steenwol er voorzichtig afhalen. Onder een kraan met lauw water gaat dit gemakkelijker.

De keuze in moederplanten is breed. Anubias en Microsorum soorten zijn weinig eisend en sterk. Zij zijn dus prima geschikt voor alle typen aquaria zoals aquaria met Cichliden of met weinig licht. Doordat zij gemiddeld tot langzaam groeien, hebben zij weinig onderhoud nodig en worden steeds dikker en mooier.


Echinodorus moederplanten kunnen het best in een aquarium met gemiddeld tot veel licht geplaatst worden. Bij open aquaria kunnen sommige soorten boven water verder groeien wat heel decoratief zal worden.

Met moederplanten krijgt u vlug een eigen jungle!